Kasulikku

Mida oodata kehateraapia MER massaažist?

MER massaaž (Myofascia Energy Release) on süvalihaseid ja sidekude vabastav terapeutiline kehatöö, mille käigus vabanevad lihaspinged, toimub liigeste vabastamine ja võib saada teadlikuks vanadest alateadlikest emotsioonidest ja mõttemustritest, mis meid piiravad. Selle tulemusena on meil võimalus endid paremini mõista.

Süvalihaste massaaž on kasulik nii raviks, kui ka profülaktikaks. Kõige paremini sobib see sportlastele, jooksjatele ja vigastuste korral. Samuti võib kasutada seda fibromüalgia, seljavalu, selja väsimus ja ülekoormus, vaagnavalu, lihaspinged, radikuliit, karpaalkanali sündroom, migreenihood, stress. Massaaž on suunatud keha sisekihtidele nagu lihased, liigesed ja fastsia ehk sidekude.

Massaažis kasutatakse aeglaseid tõmbeid ja sügavaid sõrmevajutusi. Et jõuda sügavale lihaskudedesse töödeldakse lihaseid kihthaaval, kasutades järjest suuremat survet ja rakendades spetsiaalseid tehnikaid sõrmede, rusikate ja võib-olla isegi küünarnukkidega, et jõuda süvakudedeni ja selle venitusteni. Tulemuseks hõlbustab selline massaaž paranemist, vabastades kokkutõmbunud lihas- ja koepiirkonnad. Võib aidata kaasa verevoolu suurenemisele pehmetesse kudedesse ja selle tulemusena vähendada põletikku.

Mida oodata massaaži tulles?

Enne massaaži aruta oma terapeudiga probleemsetest piirkondadest, vigastustest ja valudest. Sidekoe massaaž võib olla kogu kehale või keskendutakse ainult ühele piirkonnale. Klient lamab kõhuli või selili massaažilaual ja lina all.

Massaaž algab lõõgastava massaažina ja kui lihased on soojaks tehtud, saab edasi töötada probleemsetes piirkondades juba süvitsi. Lisaks peopesadele, sõrmeotstele ja sõrmenukkidele kasutatakse vajadusel ka küünarvarsi ja küünarnukke.

Oluline on olla oma massaažiterapeudiga avatud ja anda tagasisidet surve tugevuse osas ja ebamugavustunde korral. See võib teatud piirkondade puhul kogu massaaži vältel erineda.

Massaažile järgneval päeval võib esineda tundlikkust mõningates kehapiirkondades, mis peaks mõne aja jooksul üle minema. Soovituslik on peale seanssi juua vett ja vajadusel puhata.

Tulemus peale seanssi

Selle massaaži tulemusel vähenevad lihaspinged, paraneb liigeste painduvus, väheneb krooniline valu, paraneb vereringesüsteem, vähenevad unehäired. Samuti toimub sügav lõdvestumine, mis võimaldab normaliseerida psühho ja emotsionaalset seisundit, vähenevad stressi sümptomid, kasvab naha ja lihastoonus, paraneb funktsionaalne organismi seisund.

Soovitatud lugemist

6 erinevat viisi iseenda hoolitsuseks

Kas terapeuti peaks külastama alles…

Mida oodata kehateraapia MER massaažist?