Kasulikku

Kas terapeuti peaks külastama alles “madalpunktis”?

Millal peaks tulema terapeuti juurde? Kui Sa seda juba lugema hakkasid, siis ilmselt on Sinu sees tekkinud küsimus või Sa oled teraapiale vähemalt mõelnud, kuid puudub selgus, kas seda ikka on vaja. Seega hea, et Sa oled sellele juba mõelnud.

Paljude inimeste jaoks võib olla see hirmutav tunnistada, et ei saa ise hakkama ja võib-olla on isegi abi vaja. Mina olen terve oma elu arvanud, et ise on kõige parem ja ise olen kõige targem ja ise tean, mis mulle on hea. Kuni ma sain aru, et mul puudub teine või siis uus vaatenurk, mida saab kõige paremini pakkuda kõrvaline isik. Sellisel juhul pole mul ka valikuvõimalusi, kui ainult see, mis ma ise arvan teadvat. Olles ise abi saanud või siis teisi vaatenurki erinevatelt terapeutidelt tean, et ma ei oleks täna oma eluga siin, kus ma hetkel olen. Seega arvan, et teraapia on alati seda väärt, sest enda eest hoolitsemine on seda väärt.

Vaimne tervis on sama oluline, kui just mitte olulisem kui füüsiline tervis. Vaimne haigus (rahulolematus) ja füüsiline haigus võivad olla sama ohtlikud, kui nendele ei pöörata tähelepanu ja ei otsita abi. Valutava käe pärast arsti juurde minna on normaalne, kuid kui oled stressis, masendunud, ärevuses, traumakogemuses, kaotusvalus või lihtsalt ei tunne ennast iseendana on justkui piinlik abi paluda. Olles vaimselt tasakaalust väljas mõjutab see igapäevast toimetulekut. Abi küsides austad oma heaolu, kuna Sina ise oled kõige tähtsam inimene oma elus. Ja Sinu elu ei ole “peaproov” vaid see ongi üks ja ainus.

Teraapiasse minekuks ei pea omama kindlalt kirja pandud põhjust ja millal tuleks minna on iga inimese individuaalne otsus. Selleks võib olla lahkuminek, lähedase kaotus, trauma, halb enesetunne, ärevus ja stress, depressioon, enesetapumõtted, enda vihkamine, lemmiklooma kaotus, midagi, mis juhtus aastaid tagasi, hooletusse jätmine või on lihtsalt vajadus kedagi, kellega rääkida. Iga põhjus, mis tekitab tunde, et see takistab elamast täisväärtuslikku elu, on õige põhjus.

Teraapia varustab vajalike oskuste ja tööriistadega, kuidas keerulistes olukordades toime tulla. Kuna elu ei ole täiuslik, siis teraapia lõppedes ei ole veel kõik valmis ja lõpetatud. Kuid saades teadlikumaks oma mõttemustritest ja uskumustest, aitavad teraapiaseanssidel saadud tööriistad paremini toime tulla. Ja alati on õigus ja võimalus uuesti abi paluda.

Soovitatud lugemist

6 erinevat viisi iseenda hoolitsuseks

Kas terapeuti peaks külastama alles…

Mida oodata kehateraapia MER massaažist?